Uudet trendit joogassa

Joogan suosio kasvaa kasvamistaan. Suosion rinnalle perinteisille joogamuodoille on tullut paljon erilaisia vaihtoehtoja, miten joogaa voi harrastaa. Ensin erikoisena pidettiin hotjoogaa, jossa joogataan korkeassa lämpötilassa tai jopa saunassa. Suomen ollessa kylmä maa, lämmin joogapaikka saa lihakset heti lämpöisiksi ja sitä kautta joogan tuntumaan mukavammalta, vaikka toki hikoiluakaan ei voi välttää. Oletko kuullut muista uusista tavoista harrastaa joogaa?

Helsinkiin on vastikään avattu kissakahvila, jossa voi harrastaa joogaa kissojen kanssa. On olemassa myös kahviloita, joissa voi joogata pupujen seassa. Ideana on, että eläimet liikkuvat tilassa vapaasti ihmisten joogatessa ja antavat ihmisille iloa läsnäolollaan. Eläimiä ei oteta millään lailla mukaan joogaan, vaan ne tekevät tilassa mitä lystäävät.

Yhdysvalloissa joogata voi nykyään myös olutpanimoissa. Tarkoituksena on hörpätä tuopillinen olutta joogaamisen jälkeen. Tämä saattaa tuoda joogan pariin aivan uusia harrastajia, mikä on tietysti aina hieno asia.

Oletko kuullut ilmajoogasta? Se on jo yllättävän yleistä ja laajalle levinnyt harrastamisen muoto. Ilmajoogassa taiteillaan isojen liinojen varassa ilmassa, jotka on sidottu kattoon. Mitään erityistä taitoa tämä ei vaadi, vaan opettaja näyttää ensin liikkeet, kuten muillakin tunneilla. Ilmajoogassa voi tunnin lopuksi rentoutua liinan sisällä kuin pieni lapsi konsanaan, mikä muistuttaa riippukeinun liikettä.

Lisää erilaisista joogamuodoista ja liikunnasta voit lukea esimerkiksi tästä linkistä jossa kerrotaan terveellisistä elämäntavoista.

mts_blogging