Juhliminen onnistuu myös terveellisesti

Syksyllä juhlakausi on edessä ja monet valmistautuvat viettämään rapujuhlia, venetsialaisia, kekrejä, halloweenia ja pikkujouluja. Kaikki juhlinta muutaman kuukauden sisällä saattaa vaikuttaa monelle uuvuttavalta, eikä terveyskään välttämättä kestä jatkuvaa juhlaa. Onneksi juhlimisen ei tarvitse olla niin kuormittavaa, vaan siihen saa helposti yhdistettyä myös terveellisiä valintoja, jotka auttavat jaksamaan koko sesongin läpi.

Jätä alkoholi pois ja nauti terveellisistä herkuista

Juhliin kuuluu usein vähintään kuohuviini, mutta usein myös boolia ja erilaisia drinkkejä. Nykyään monet huomaavaiset juhlien järjestäjät huomioivat onneksi myös vieraat, jotka eivät alkoholia halua käyttää. Tarjolla voi olla esimerkiksi alkoholitonta viiniä tai erilaisia alkoholittomia drinkkejä. Näitä pyytämällä saa illan kohdalla tehtyä jo yhden terveyttään kohentavan valinnan ja seuraavan päivän olokin on parempi. Alkoholittomuus on hyvä vaihtoehto erityisesti erilaisissa teemajuhlissa, kuten Halloweenina. Näin huolella tehty meikki ja asu ei mene punaviinitahran vuoksi pilalle ja juhlien pitäjän monet hienot halloween koristeet ja muut panostukset jäävät paremmin mieleen.

Juhlissa itsessään ei välttämättä ole tarjolla kovinkaan terveellisiä herkkuja, mutta hyvä vaihtoehto on syödä riittävän hyvin kotona ennen lähtöä, jolloin mielitekoja tulee vähemmän esimerkiksi epäterveellisten herkkujen suhteen. Juhlien pitäjältä voi myös kysyä, sopiiko tuoda mukanaan esimerkiksi marjoja tai hedelmiä tarjottavaksi.

Muista rentoutua ja pitää hauskaa

Huolimatta siitä, että juhlissa tekee terveellisiä valintoja, on tärkeää myös jättää liika nipotus pois ja pitää hauskaa ystävien seurassa. Terveellinen elämäntapa ei kaadu muutamaan perunalastuun tai leivokseen, joten nauti rauhassa yhden illan ajan sellaisesta, mitä tekee mieli. Myös rentoutuminen ja stressittömyys on terveysvalinta.

mts_blogging