Terveellisiä asioita hyvään elämään

Hyvinvointiin vaikuttavat monet tekijät ihmisen elämässä. Jotta elämä olisi mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta ja olotila olisi hyvä, tarvitaan paljon erilaisia asioita, jotta laadukas elämä olisi mahdollista. Ihmisen perustarpeiden pitäisi olla kunnossa, että muut elämänlaatuun vaikuttavat tekijät voisivat toteutua. Asunto/koti, ruoka, hygienia, vaatetus, perhe ja jokapäiväinen toimeentulo tulisi olla järjestyksessä ja sitten kun nämä asiat ovat kunnossa, on mahdollisuus kiinnittää huomiota omaan hyvinvointiin tarkemmin. Silloin tulevat mukaan fyysisen kunnon hoitaminen ja siihen liittyvät asiat.

Ravinto

Ravinnon merkitys on tärkeää ihmisen kunnon ylläpitämisessä. Ruokarytmin tulisi olla tasainen, jotta aineenvaihdunta toimii hyvin. Ruokailuvälin pitäisi olla 3-4 tuntia. Aamupala on tärkeä, koska sen avulla päivä käynnistyy virkeästi ja reippaasti. Lounaalla ei kannata syödä liian voimakkaasti ja vahvaa ja rasvaista ruokaa. Silloin saattaa tulla väsynyt olo. Välipalan tulisi olla terveellinen, eikä pelkkää imellystä, vaan jotain hedelmää ja sämpylää tai leipää tai jotain muuta hyvää. Syöminen ei saisi painottua iltaan, jotta yöuni olisi mahdollisimman hyvää. Ravinnosta pitäisi saada tarpeeksi energiaa, jotta keho pysyisi mahdollisimman vireänä. Liian runsas energiansaanti taas lihottaa.

Uni

Hyvä uni on tärkeää, että ihminen jaksaa kaikki päivän haasteet virkeällä otteella. Kun lepo on ollut hyvä ja riittävä, niin sen huomaa, kun aamulla herää virkeänä uuteen päivään. Ihmiset tarvitsevat unta eri tavalla. Toiset ovat illan virkkuja ja toiset taas aamuvirkkuja. Nukkumaan pitäisi käydä, kun tuntuu siltä, että nyt nukuttaa. Jos tämän tunteen antaa mennä ohi, niin nukahtaminen on vaikeampaa myöhemmin. Ihminen tarvitsee unta noin 7-9 tuntia. Mutta nukkumiseen käytetty aika on kuitenkin jokaisella yksilöllinen. Unessa on syvän unen vaiheita, jotka ovat tärkeitä aivoille.

Puhtaus

Hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, jotta olotila on puhdas ja raikas. Kauneudesta huolehtimiseen on tarjolla hyvin paljon kaikenlaisia tuotteita. Meikkaaminen on ihan oma taiteenlajinsa, jos siihen haluaa perehtyä oikein kunnolla. Jokapäiväiseen ehostukseen voi käyttää paljon energiaa ja aikaa, jos niin haluaa. Marokkolainen argan öljy MoroccanOil on monikäyttönen öljy kaikenlaiseen kauneudenoitoon. Sitä voi käyttää iholle ja hiuksiin. Hiustenhoito vaatii erilaisia hoitotuotteita, kuten shampoot ja hoitoaineet. Kampaaja huolehtii sitten tarkemmin kiharat, leikkaukset ja hiusvärit hiuksiin.

Vaatteet

Vaatetuksesta huolehtiminen on tärkeää. Ilmasto tietenkin vaikuttaa siihen, millaisia vaatteita henkilö tarvitsee, että on turvassa kylmältä tai kuumuudelta, sateelta tai lumisateelta ja tuulelta . Kun ihmisen perustarpeet vaatetuksen osalta on tyydytetty, niin sen jälkeen tulevat kaikki muotiasiat kyseeseen. Vaatetusala onkin nykyaikana suunnatonta bisnestä. Ihminen on aina aikojen alusta lähtien halunnut näyttää hyvältä ja siksi vaatteet ja kengät ovat tärkeässä asemassa, kun hän esiintyy kodin ulkopuolella muiden ihmisten joukossa.

Kuntoilu

Fyysiseen kuntoon ja hyvinvointiin vaikuttaa liikunnan määrä ja laatu. Ihminen on luotu liikkumaan. Kunnon ylläpitäminen onkin haastavaa nykymaailmassa. Fyysinen työ on vähentynyt ja istumatyö on yleistä. Lapsetkin liikkuvat vähemmän kuin entisaikaan. Fyysistä kuntoa tulisi ylläpitää säännöllisellä liikunnalla. Viikossa pitäisi liikkua tarpeeksi ainakin 2-3 kertaa lenkkeille, pyöräillen uiden tai muulla mieluisalla tavalla tunnin verran. Lisäksi pitäisi harjoittaa lihasvoimaa ylläpitävää liikuntaa 2-3 kertaa viikossa kuntosalilla tai muulla mieluisalla liikuntamuodolla, joka pitää lihaskuntoa yllä ja mahdollisesti vielä kasvattaakin sitä. Fyysinen hyvä kunto auttaa arjessa selviämisessä hyvin. Silloin kun kunto on kohdallaan, ei ole mitään kolotuksia ja elämä sujuu kuin tanssi.

mts_blogging