Opas urheiluliivien ostoon

Istuvat ja tukevat urheiluliivit ovat välttämättömyys jokaiselle naiselle, joka harrastaa liikuntaa – rintojen koosta huolimatta. Urheileminen ilman kunnollisia urheiluliivejä on sekä häiritsevää että voi samalla vaurioittaa rintojen herkkää kudosta pysyvästi. Jo pelkästään tästä syystä on tärkeää, että rintojen aluetta suojataan ja tuetaan urheilun aikana kunnolla.

On toki totta, että kunnollisten urheiluliivien löytäminen voi olla haastavaa. Sen lisäksi, että valinnanvaraa on valtavasti, monet naiset eivät yksinkertaisesti tiedä, millaiset urheiluliivit ovat itselle kaikkein sopivimmat. Urheiluliivien valinnassa huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti rintojen kokoon, sillä isommat rinnat kaipaavat luonnollisesti enemmän tukea.

Lisäksi urheiluliivit tulisi valita myös treenityypin perusteella, eli sama nainen voi tarvita useita eri urheiluliivejä, jos hän harrastaa samalla sekä juoksua että kuntosalia. Rintojen koon ja urheilulajin lisäksi tärkeitä tekijöitä ovat urheiluliivien materiaali sekä istuvuus, sillä on sanomattakin selvää, että ikävät ja hiertävät liivit jäävät varmasti kaapin pohjalle lojumaan, olivat ne sitten kooltaan miten sopivat tahansa.

Ruotsalainen Aimn.fi valmistaa tukevia ja muodikkaita urheiluliivejä moneen eri makuun. Urheiluliivien valinnassa kannattaakin aina kääntyä laadukkaan valmistajan puoleen. Lisäksi on syytä mainita, että Aim’nin perustajina toimivat kaksi urheilullista nuorta naista, jotka ovat varmasti kaikkein parhaimpia asiantuntijoita sanomaan, millaiset urheiluliivit sopivat juuri naisille!

Näin valitset oikeat urheiluliivit

Urheiluliivit voidaan jakaa kolmeen eri tukevuusluokkaan: kevyesti tukevat urheiluliivit, keskitukevat urheiluliivit ja erittäin tukevat urheiluliivit. Jokaisen naisen tulisi siis valita urheiluliivit sen perusteella, millaista tukea rinnat missäkin urheilulajissa vaativat. Painijaselällä varustetut urheiluliivit antavat paremman liikkuvuuden, kun taas liivit, joissa ei ole hakasia tai muita kovia osia, soveltuvat parhaiten urheilulajeihin, joissa tehdään paljon liikkeitä lattialla.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kaikkein parhaimmat urheiluliivit ovat sellaiset liivit, jotka tukevat kunnolla rintoja, mutta jotka eivät kiristä, hierrä tai rajoita liikkumista millään tavalla. On sanomattakin selvää, että materiaalin tulee olla hengittävää, sillä monet naiset hikoilevat rintojen alueella runsaasti, ja mikäli liivit on valmistettu tunkkaisesta materiaalista, liivit alkavat nopeasti haista ja olosta tulee tukala.

Laadukkaissa urheiluliiveissä on lisäksi usein leveät ja pehmustetut olkaimet, jotta ne eivät hierrä ihoa liikunnan aikana. Ja tässä tullaankin seuraavaan tärkeään kohtaan, eli urheiluliivien kokeilemiseen – muista siis aina kokeilla urheiluliivejä ennen ostopäätöksen tekemistä! Myös Aim’nin tuotteet on mahdollista palauttaa, jos urheiluliivit eivät syystä tai toisesta sovi. Suosittelemmekin tilaamaan samaa tuotetta useammassa koossa, jotta voit helposti kokeilla eri kokojen välillä, mitkä liiveistä ovat kaikkein sopivimmat.

mts_blogging