Lähde mukaan nettivalmennuksiin

Nettivalmennukset ovat nostaneet suosiotaan viimeisten vuosien aikana. Nettivalmennuksella tarkoitetaan siis netin kautta tehtävää kuntovalmennusta. Siihen voi kuulua esimerkiksi ohjattua harjoituksia sekä valmiiksi koostettuja reseptejä. Nettivalmennuksia on kuitenkin erilaisia. Mitä suuremman paketin ostaa, sitä enemmän siihen kuuluu. Nettivalmennuksia voi ostaa joko lyhyiksi tai pitkiksi ajoiksi. Lyhyen ajan valmennukset voivat olla vaikka lyhyitä viikon kursseja. Pitkän ajan valmennukset voivat kestää jopa kuukausia. Nettivalmennuksille voi monesti ostaa myös jatkoa, jolloin treenit saattavat muuttua haastavammiksi ja niitä voi olla useammin.

Netissä järjestettävät ohjatut treenit ovat siinä mielessä helppoja, että ne voi suorittaa missä tahansa. Nettitreenit sopivat myös sellaisille henkilöille, jotka eivät vaikkapa töiden jälkeen jaksa lähteä kuntosalille. Kun kuntosalin ja ohjatun treenin voi tuoda omaan kotiinsa, ei treenin väliin jättämiselle ole mitään syytä. Tällöin treenaamista tulee tehtyä useammin. Netissä ohjattujen treenien seuraamista varten ei tarvitse ostaa uusimpia teknisiä laitteita, vaan esimerkiksi käytetty ipad sopii hommaan oikein hyvin. Kannettavan laitteen voi yhdistää vaikkapa televisioon, jolloin liikesarjat näkee paremmin ja ohjatun treenin voi suorittaa tarkemmin.

Treenejä myös huonokuntoisille sekä vammoista kärsiville

Treenejä järjestetään yleensä eri elämäntilanteissa oleville henkilöille. Joillakin henkilöillä voi olla vähemmän liikuntataustaa ja liikunnan aloittamista saattaa hankaloittaa myös esimerkiksi ylipaino. Ylipaino tai liikkumattomuus eivät kuitenkaan ole syitä olla ilmoittautumatta nettivalmennuksiin. Nettivalmennukset sopivat myös aloittelijoille. Silloin kannattaa valita sellainen valmennus, jossa treenit ovat keveitä ja varsinkin alussa treeneissä keskitytään erityisesti ruokavalion muokkaamiseen. Jo ruokavalion muutoksella voi saada paljon hyvää aikaan. Esimerkiksi ylipaino voi lähteä putoamaan, kun ruokavaliosta karsitaan pois ylimääräinen sokeri sekä rasvainen ruoka. Niiden sijaan nettivalmennuksissa keskitytään kasvisten syömiseen ja pieniin annoskokoihin, jolloin ruokaa tulee syötyä enemmän.

Nettivalmennuksen voi myös aloittaa, vaikka itsellä olisi jokin vamma. Esimerkiksi liikuntaa haittaavat vammat, kuten polvivammat, voivat olla monesti syy sille, että liikunnan aloittaminen voi tuntua hankalalta. Silloin kannattaa ilmoittautua nettivalmennukseen, sillä liikunnan ammattilainen osaa neuvoa, kuinka vamma otetaan huomioon liikkuessa. Mikään rasitus tai vamma ei ole este liikkumiselle, sillä aina on mahdollista tehdä jonkunlaisia liikesarjoja. Mahdollinen vamma otetaan kuitenkin huomioon treeneissä, jotta liikkuminen ei rasita lisää ja aiheta ongelmia jatkossa. Myös ruokavaliolla on suuri rooli silloin, kun jokin vamma vaikeuttaa liikkumista. Ruokavalio auttaa ylläpitämään fyysistä kuntoa.

mts_blogging