Kolme vinkkiä, joilla tarkastat oletko oikealla tiellä terveelliseen elämään.

Näillä vinkeillä pääset alkuun kartoittaessasi sitä, elätkö riittävän terveellisesti ja mikä on riittävää.

Riittävä lepo

Nukutko riittävästi? On yksilöllistä, mikä määrä unta aikuiselle riittää, mutta yleensä määritelty 8 tuntia yössä ei ole ollenkaan liioiteltua. Monien ihmisten kokemusten mukaan pidempijaksoinen kahdeksan tunnin nukkuminen tekee ihmeitä jaksamiselle. Mikä erikoisinta moni ihminen on tehokkaimmillaan aamulla, mikäli herää aikaisemmin, kunhan unta on tullut riittävästi. Oletko koskaan kokeillut tätä? Uniongelmat saavat helpottaa säännöllisyydellä ja uni tulla helpommin illalla, jos herää hyvin aikaisin aamulla. Monien menestyvien ihmisten vinkki on joko treenata aikaisin aamulla, tai mennä aikaisin töihin.

Stressin hallinta

Stressi vaikuttaa haitallisesti moniin elintoimintoihin, voi tehdä fyysisiä oireita ja vaikuttaa parisuhteeseen ja työhön. Hyvin kiireisessä elämässä stressiä syntyy monenlaisista asioista, mutta oletko koskaan ajatellut stressin hallitsemisen olevan myös opeteltavissa oleva taito? On tärkeää tunnistaa itsessään alkavan stressin merkit ja puuttua niihin heti. Pienet tauot päivän aikana ja asiat, jotka saavat sinut totaalisesti rentoutumaan ovat todella tärkeitä. Stressin ottaessa sinusta valtaa mieti, kuinka voisit hetkellisesti helpottaa arkeasi.

Monipuolinen ravinto

Pienillä vinkeillä saat lisättyä kasviksia ruokavalioosi, esimerkiksi huolehtimalla siitä, että lautasellasi on värejä! Muista myös juoda joka päivä paljon vettä. Lisää aiheesta voit lukea laajasti terveellisestä ruokavaliosta.

mts_blogging