Kuntosali aloittelijoille, kuinka päästä alkuun?

Moni meistä on joskus käynyt kuntosalilla, joku ehkä pidempääkin, muttei ole saanut erityistä kipinää asiasta. Tässä artikkelissa pyritään hälventämään epävarmuuksia ja pelkoja, mitä jollain meistä saattaa olla saliharjoittelua kohtaan ja mietitään, kuinka harjoittelusta saisi mielekkään harrastuksen. Lisää vinkkejä liikuntaan löydät myös sivuilta josta saat monipuolista tietoa liikunnasta.

Ensimmäiseksi kannattaa etsiä sali, jossa tuntuu oikeasti viihtyvänsä. On tärkeää, että salin kohderyhmä on sellainen, että sinun on helppo sulautua mukaan ja viihdyt. Voi olla, että joku saa virtaa ja motivaatiota salista, jossa on paljon harjoittelussa pitkälle edenneitä treenaajia ja toisia se taas ahdistaa, eikä halua olla kokeneempien joukossa. Etsi siis sali, jonne ei ole liian pitkä tai haastava matka ja joka on sellainen, jossa koet viihtyväsi. On tärkeää, että salin laitteet ovat suhteellisen ajan tasalla, joskin myös vapailla painoilla saa erinomaisia tuloksia, jos kuntosalilla on niille erityinen tila. Vapailla painoilla tarkoitetaan puntteja ja tankoja, joissa on irtopainot. Jos sinusta tuntuu, että salin välimatkalla ei ole sinulle väliä, kannattaa salitreeni laittaa osaksi arkirutiinejasi.

Toiseksi tärkeää on hankkia kunnollinen saliohjelma ja opastus laitteiden käyttöön. Usko pois, saat tästä moninkertaisen hyödyn jälkeenpäin. Tässä artikkelissa on käyty tekniikoita läpi jotta vältyt vammoilta. Kun noudatat ohjelmaa, teet monipuolisesti eri liikkeitä ja mikä tärkeintä, teknisesti oikein. Väärillä tekniikoilla salilla voi helposti saada selän kipeäksi ja mikä tylsintä, harjoitus ei mene väärällä tekniikalla sinne minne pitäisi, eli lihakseen. Noudattamalla hyvää ohjelmaa salilla voi saada jo lyhyessä ajassa paljon tulosta; ryhtisi paranee, aineenvaihduntasi nopeutuu ja rasva palaa.

Kolmanneksi on tärkeä tietää, miten lihas kasvaa. Vaaraa lihasten liiallisesta kasvamisesta ei ole, vaikka se saattaa pelottaa etenkin naisia. Suuret lihakset saavutetaan vuosien työllä ja niiden näkymiseksi ulospäin rasvaprosentin tulee olla myös riittävän pieni. On olemassa kolme asiaa, joilla kuntosalilla saa maksimaalisen tuloksen: ne ovat harjoittelu riittävän isoilla painoilla, harjoituksen tekeminen loppuun voimien äärirajoille asti, sekä oikeanlainen ruokavalio.

mts_blogging