Hyvät rasvanlähteet ravinnosta

Moni pohtii, saako ravinnosta riittävästi hyviä rasvoja. Rasvalla on aivan turhaan ikävä merkitys monelle, hyvät rasvat ovat elintärkeitä kehomme hyvinvoinnin kannalta.

Hyvillä rasvoilla voi lisätä kylläisyyden tunnetta ja korvata huonoja, kovia rasvoja, joita käytetään usein teollisissa tuotteissa, kuten ranskanperunoissa, kekseissä tai makeisissa. Rasvojen tarkempaa koostumusta voit tarkastella josta näet tarkemmin jokaisen rasvan koostumuksen.

  • Avokado sisältää tosi runsaasti hyvälaatuista rasvaa ja E-vitamiinia. Avokadon sanotaan olevan yksi parhaimpia sileän ja nuorekkaan ihon ylläpitäjiä. Avokadoa voi syödä esimerkiksi salaateissa tai leivän päällä. Hyvän levitteen saa, kun murskaa riittävän kypsää avokadoa, lisää siihen sitruunanmehua ja vähän suolaa ja pippuria. Erityisen hyvältä tämä levite maistuu paahdetun ruisleivän päällä.
  • Lohi. Lohessa on paljon terveellisiä omega3-rasvahappoja. Lohi on hyvin rasvainen kala, jota ei suositella syötäväksi päivittäin, kerran pari viikossa riittää.
  • Pähkinöissä on erityisen hyvälaatuista rasvaa ja sen lisäksi ne sisältävät E-vitamiinia, muita vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja, kuitua ja proteiinia. Suositeltava vuorokausiannos pähkinöitä on kourallinen, mutta niitä voi syödä enemmänkin, mikäli ruokavalio on muilta osin terveellinen eikä liian energiapitoinen tai vastaavasti kuluttaa liikunnalla paljon energiaa.
  • Rypsiöljy. Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on ihanteellinen ja se onkin oiva öljy ruoanlaitossa ja muussa ruoanvalmistuksessa.

Kiinnostavatko terveelliset elämäntavat sinua?  Lue lisää niin saat tietoa kattavasti terveellisistä elämäntavoista ja ravinnosta.

mts_blogging