Hunajalla iho kauniiksi ja sileäksi

 

Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea kivaa omista kaapeista kotoa voi löytyä kauneudenhoitoon liittyen? Kosmetiikkaa on myös helppo tehdä itse ja aiheesta järjestetään monenlaisia kursseja isommissa kaupungeissa. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten hunajalla voi hoitaa ihoa, mutta omista kaapeista löytyy vaikka mitä muutakin mitä voi hyödyntää ja näyttää sen jälkeen kauniimmalta. Lisää tietoa kotikosmetiikan tekemisestä saat esimerkiksi tästä Helsingin Sanomien artikkelista jossa neuvotaan tekemään kosmetiikkaa aineksista, joita löytyy lähes jokaisen ruokakaapista.

Melkein jokaisen kaapista löytyy hunajaa. Hunajaa voi käyttää ihonhoitoon, sillä on ihoa pehmittävä vaikutus. Hunajaa voi levittää kostutetulle, puhdistetulle iholle ja antaa sen vaikuttaa 15-20 minuuttia. Hunajaa supistaa ihohuokosia ja pehmentää, sekä kosteuttaa ihoa.

Hunajalla voi myös kuoria ihoa, kun siihen sekoittaa ruokasoodaa. Laita esimerkiksi yksi lusikallinen ruokasoodaa sekaisin kahden hunajalusikallisen kanssa ja saat oivan kuorintavoiteen. Tällä voit kuoria kasvojasi hellävaraisesti tekemällä pyöriviä liikkeitä kostutetuille kasvoille.

Tiesitkö, että hunaja ehkäisee bakteerien kasvua ja että sitä voi käyttää esimerkiksi ampiaisten pistoksen hoidossa? Entäpä hunajaa kylpyveteen, eikö kuulostakin ihanalta? Hunajaisen kylvyn saat, kun laitat kylpyveteen esimerkiksi pari ruokalusikallista hunajaa lämpimään veteen. Saat ihanan tuoksun lisäksi hyvin kosteutetun ihon. Hunajasta todella on moneen! Haluaisitko tietää lisää hyviä vinkkejä? Löytyy monia vinkkejä terveelliseen elämäntapaan.

mts_blogging