Kuinka säästää kohti omaa unelmaa?

Haluaisitko päästä ihanalle matkalle, muttet tiedä kuinka sen toteuttaisit? Tai ostaa kauniin huonekalun, johon sinulla ei olisi varaa? Näillä pienillä säästämisvinkeillä onnistut helposti säästämään tarvittavan summan, tarvitaan vain ripaus malttia!

Tavoite

Luo itsellesi selkeä tavoite, johon säästää, oli se sitten matka, erityinen vaate tai vaikka astia. Voit toki säästää myös vailla tavoitetta, jolloin tavoite voi olla aluksi vaikka tietty summa rahaa, jota kohti alat pyrkimään. Pidä tavoite koko ajan kirkkaana mielessäsi, jos sinun tekee mieli kuluttaa rahaa muuhun. Tavoitteen on oltava sinulle merkityksellinen, koska muutoin se ei ole riittävän vahva motivoimaan sinua. Laske kuinka monta kuukautta menisi eri summilla saada riittävä rahasumma kokoon. Esimerkiksi täältä saat lisää hyviä vinkkejä mikäli haluat perehtyä säästämisen kokonaisvaltaisemmin.

Visuaalisuus

Monia ihmisiä auttavat pienet kuvat esimerkiksi jääkaapin ovessa, joilla muistuttaa itseään tavoitteestaan. Nämä pienet kuvat voivat olla esimerkiksi kuvia tavoitteista, voimalauseita tai vain kauniita kuvia muistutuksena siitä, mikä elämässä on tärkeää. Tavoitteeseen pyrkimisen ei tule olla kivinen polku, kun saat siihen merkitystä se näyttäytyy eri tavalla mielenkiintoisena ja syvempänä.

Pienistä puroista tulee iso virta

Tämä vanha sanonta ei voisi olla paikkaansa pitävämpi vielä tänäkin päivänä. On uskomatonta, miten suuri summa vuosittain meille voi kertyä siitä, että otamme kaupassa muovipusseja tai nappaamme työmatkalla erikoiskahvin mukaamme kioskista. Kun lasket yhteen kaikki pienet menosi, yhteenlaskettu summa voi todella yllättää kuukausi- tai vuositasolla. Säästämisen ei tarvitse olla tylsää eikä elämän pienistä iloista tarvitse luopua, mutta on tärkeää ymmärtää mihin rahaa kuluu. Pienillä muutoksilla omissa kulutustottumuksissa voi olla iso merkitys kokonaisuuden kannalta. Mieti, mikä sinulle on todella tärkeää ja mistä et olisi valmis luopumaan. Ehkä noutokahvi tai valmisruoka on sellaista, jota voit joskus korvata jollakin muulla luopumatta kuitenkaan paljosta. Säästetyt rahat voi laittaa sivuun.

Säästä suoraan palkasta

Helpointa laittaa rahaa sivuun on ottaa osa palkasta sivuun heti palkan tultua tilille. Tällöin oppii huomaamattaan tulemaan toimeen vähemmällä ja rahaa, jota käyttää omien unelmien toteutumiseen jää enemmän. Pankeista saa helposti tehtyä suoraveloituksen säästötilille, jos niin haluat. Päätä, että et koske säästöihisi ellei ole aivan pakko. Helpointa on pitää säästöt eri tilillä mitä käyttää normaalisti, ettei kuun lopussa tule käytettyä niitä eri tarkoitukseen, kun niitä on säästämässä.

Nauti elämästä


Kun olet saavuttanut tavoitteesi, voit olla itsestäsi ylpeä. Olet pärjännyt vähemmällä ja huomaat ehkä, miten helppoa säästäminen onkaan! Se ei loppujen lopuksi vaatinutkaan sinua luopumaan paljosta ja voi olla todella palkitsevaa huomata, miten ei kaipaa enää sellaista, mihin ennen meni huomaamatta rahaa. Säästämisen ei tarvitse olla kurjaa, vaan siitä voi helposti tulla elämäntapa.

mts_blogging