Ruoat, jotka voivat näyttää terveellisiltä, mutta eivät ole sitä

Kaupoissa on paljon tuotteita, joita myydään terveellisinä, mutta jotka loppupeleissä ovat aivan muuta. Ne sisältävät runsaasti kaloreita, piilosokeria ja ehkä myös suolaa. Lue ja ylläty, miten moni tuote voi olla tietämättäsi epäterveellinen!

Tiesithän, että pakkauksien tuoteselosteissa ensimmäisenä esiintyvä ainesosa on se, mitä tuotteessa on eniten. Voit siis helposti kaupassa katsoa, kuinka paljon tuote sisältää esimerkiksi sokeria. Ainesosa on yleensä merkitty niin, että on määritelty kuinka paljon sitä on sadassa grammassa.

Mysli

Moni mysli, etenkin rapeat myslit sisältävät valtavat määrät sokeria ja hiilihydraattia. On olemassa myös sokeritonta mysliä ja mysliä on helppo tehdä itse.

Kastikkeet ja maustesekoitukset

Salaatinkastikkeet ja ruoanvalmistuksessa käytettävät kastikkeet saattavat sisältää paljon sokeria ja suolaa. Kastikkeita esimerkiksi salaattiin on todella helppo tehdä itse esimerkiksi sitruunasta, valkosipulista ja öljystä. Saat maukkaan kastikkeen vähällä vaivalla ilman lisäaineita ja sokeria. Yksinkertaisen kastikkeen ohjeen löydät täältä  , ei kun kokeilemaan!

Jogurtit

Jogurteissa, jopa terveelliseksi mainostetuissa versioissa on yllättävän paljon sokeria, jopa kymmenen sokeripalaa yhtä jugurttia kohden. Terveellisin valinta on tavallinen luonnonjugurtti, jossa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria.

Erikoiskahvit

Erikoiskahveissa voidaan käyttää makusiirappia sekä erittäin rasvaista maitoa, koska se vaahtoutuu paremmin. Nämä yhdistettynä kahvistasi saattaa tulla melkoinen kaloripommi, kun taas mustassa kahvissa ei ole juurikaan kaloreita.

Kiinnostuitko? Lue lisää  terveellisistä elämäntavoista.

mts_blogging